Srnčí ragú
Vložil(a): Lucie2, 1. 11. 2014 19.04
Srnčí maso zbavíme loje, opláchneme vlažnou vodou a nasekáme na malé kousky. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a dáme na tuk do kastrolu s cukrem a divokým kořením osmahnout dozlatova. Základ zalijeme vodou, vmícháme srnčí maso a dusíme pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku a po zasmahnutí zalijeme vývarem nebo vodou. Rozmícháme a povaříme za stálého míchání. Omáčku dochutíme protlakem, octem, cukrem, citronem a před koncem varu přidáme trochu červeného vína. Omáčku přelijeme přes cedník zpět na maso. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky a masem krátce podusit.
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo bramborové krokety.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 29. 1. 2019, 13.29
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 3. 7. 2018, 12.03
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 16. 1. 2017, 21.07
Dělám, ale z hovězího a je to vynikající.
lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.09
Lzxusní! To musí vonět!