Jak vypadá společnost(lidé)dnes?
Vložil(a):jitkamety,7. 9. 2017 14.49
Maminky s kamarádkou připravujeme projekt kde budeme říkat jak vypadá společnost dnes,proto se vás chci zeptat jaký názor máte vy?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 9. 9. 2017, 22.46
dnes si děláme výlet do obchodního centra, někdo naopak žije v extrému, že vše škodí, nějak se nedokáži vyjádřit asi si sedím na vedení
Žofinka, 8. 9. 2017, 8.03
vypadá jinak, naše babičky seděly doma na zadku a draly peří a my jdeme do kina , cestujeme... pro ně dříve byla na prvním místě rodina a nepřijít do drbů
Jedna babička vždy cestovala, doma vůbec nebyla, měla plno zájmů- mluvila v místním rozhlase, řečník na pohřbech, vedla místní klub důchodců a každé léto samozřejmě do lázní..Hlídat nás moc nechtěla, ale když byla doma mohli jsme za ní přijít a vždy nám něco daka. .Druhá byla opravdová babička, byla doma, nikam nechodila, jen na pole, žila hodně skromně....Takže je to vždy o lidech a ne až tak o době...
Podle mě nic moc. Kluci vypadají jak holky, chlapi jsou povětšinou srabi!! Mě sobně chybí vojna. Copak by někoho zabilo, jít aspoň na půl roku??? Aby z dnešní zkažené a tlusté mládeže něco bylo? Všichni okolo jen kynou. Když jsme byla na bazéně, tak všude 80% dětí pod cca 15 let obézních. Mě se líbila doba 80 a 90 let, i když jsem se narodila v roce 89
Katka, 7. 9. 2017, 23.42
Nejlepší ročník byl 81 ?
Katka, 8. 9. 2017, 10.51
Nemyslím hudbu, myslím svůj rok narození ?
Tak to máte svatou pravdu, dnešní mládež by vojnu potřebovala jak koza drbání, nejsou žádný pořádný chlapy, takový budižkničemu co si myslí, že jsou páni tvorstva a prd do toho. Jsem ráda, že jsem našla chlapa normálního, a jsme stejný rok narození a o tlustých dětech raději no comment.
Aliisha, 8. 9. 2017, 0.30
Tlusté děti ale vychovávají rodiče...... právě ti je mají vést k lepší životozprávě. Mnohdy jsou těmi rodiči právě ti z těch osmdesátek
Petra Schoberová, 8. 9. 2017, 7.43
Taky bych netvrdila že je to vždy o rodičích já tlustá jsem a jsem tlustá od malinká, vždy jako malá jsem jezdila do lázní, od rána do večera jsem běhala venku, naši mi dávali správne a dobře jídlo, nikdy jsem se nevzala u pc nikdy se mi nepodařilo zhubnout.. Nebo spíš, udržet váhu, v naší rodině jsou velké genetické předpoklady.. Z několika generaci...
Katka, 8. 9. 2017, 10.28
Jaká je korelace mezi ročníkem narození a BMI?
LucieS, 8. 9. 2017, 9.18
U nás vidím tlusté děti hlavně od ehm... tmavších spoluobčanů. A pak také od lidí, u kterých je na první pohled vidět, že jsou to tydýti.
Aliisha, 8. 9. 2017, 0.28
Já bych třeba nechtěla, abych přítele/ manžela půl roku neviděla. Ale co člověk to názor. Řekla bych, že i muži začínají vypadat dobře. Jsou upravení. Mnoho mladých lidí chodí do fitka, běhají a zajímají se o zdravou stravu a to třeba i díky instagramu či Facebooku.
Aliisha, 8. 9. 2017, 8.33
Tady je krásně vidět, jak je každá z obklopená jinou společností
Aliisha, 8. 9. 2017, 8.35
To ano, ale mnohdy vztahy začínají už třeba v 16. Nedovedu si představit, že třeba po dvou letech vztahu bychom se na tak dlouho odloučili.
Tak já měla vztah v 17ti, byl zrovna na vojně a vídali jsme se často, měl volno každou chvíli. Pak jsem měla přítele 7let, asi v polovině se rozhodl odjet pracovat do Anglie, já ještě studovala takže jsem jet nemohla. Byl tam rok, to jsme se neviděli vůbec jen přes Skype a jinak jsme si volali a přežili jsme. Můj taťka byl na vojně jako ženatý už, tenkrát byla vojna ještě na 2roky, a jelikož měli už mě, tak to měl zkráceno na rok
LucieS, 8. 9. 2017, 9.20
Já bych s tou vojnou taky nebyla tak radikální. Na jednu stranu by možná byla dobrá, na druhou stranu taky může být dost o ničem a chlapi by měli půl roku života v čudu. Také mám kolem sebe normální chlapy, ale asi to je tím, že se prostě s těma "troskama" nestýkám.
Katka, 8. 9. 2017, 10.31
Nevěřila jsem, že bychom se někdy na něčem shodly, ale nikdy neříkej nikdy ? Můj muž taky vojnu nepotřeboval, aby bych chlap co k čemu.
k.o.r.i.n.e.k, 8. 9. 2017, 18.53
J8 bych svého manžela třeba na vojnu prospěla by mu to fakt prospělo
LucieS, 8. 9. 2017, 16.54
Tak by to asi chtělo změnit společnost nebo se nedívat na fotky, kde jsou chlapi s culíčkama či fotkama jejich těl (ach jaká to hrůůůůůza! - já se tedy radši podívam na polonahýho chlapa než ženskou, takže mě fotky těl chlapů fakt nevadí )
Co se týče kluků, řekla bych, že je to podle povahy a ne až tak dobou. Já nevím v jakém okruhu lidí se pohybujete, ale ja nějak nepozoruji, že by mládež byla povahově extrémně jiná, možná zájmy a možnosti jsou jiné a hodně závisí na výchově rodičů. Brácha má 17 let, obyčejný kluk v pubertálním věku, posiluje, zdravě se stravuje, je docela zodpovědný. Naproti tomu jeho nevlastní dva bratři ( mají společnou matku) žili do dospělosti i s jejich otcem alkoholikem a násilníkem jsou neskuteční gauneři, berou drogy, nespolehliví ( ročník 80 a 82), takže tak. Takže na dobu bych až tak nic moc nesváděla, vždy záleží na povaze, příatupu rodičů, v podmínkách v kterých člověk žije. Mě se líbí doba první republiky
L.janicka.l, 7. 9. 2017, 22.01
Mozna by to chtelo trochu upresnit otazky, ale jaky mam nazor na spolecnost odpovim hned, spolecnost je prevazne zkazena
Aliisha, 7. 9. 2017, 21.57
To je strašně široký pojem. Nedá se na to odpovědět
Aliisha, 8. 9. 2017, 0.24
Určitě bych to tak černě neviděla
LucieS, 8. 9. 2017, 9.23
To je blbost. Takže dříve bylo všechno super? Já si ani nedokážu představit, že bych žila za komunismu. Nebo za fašismu. Nebo za povinné roboty... A že se všichni honí za kariérou? Jsem ráda, že každý si může svobodně vybrat, jaké jsou jeho priority. Jednoho láká kariéra, druhý vidí vyžití v rodině.
Tak já nevím kde žijete možna ve velkoměstě, u nás v okolí buď všichni pracují ve školství nebo u policie, takže za kariérou se tady opravdu nikdo nežene a upřímně nikoho tady takového neznám, rozhodně ne maminky s dětmi. To, že se někdo snaží žít trochu jinak, tzn. nekupuje ty všechny " dobroty" jenž hypermarkety nabízejí, ale hledá kvalítní potraviny, Vám příjde špatné ?Co se týče tlustých lidí, potažmo dětí, těch je tak nějak pořád stejně....
mě nejvíc dostane vždycky jedna holčina co jí tu potkávám má asi 11-12let a má snad 100kg no prostě tlustá je fakt hodně což by mě neudivovalo ale udivuje mě co na sobě nosí, to na ní rodiče nedohlíží asi, jako mít metrák a nosit kraťásky z kterých leze půl zadku, tričko krátké aby koukal pupík atd no v jejím podání fakt chuťovka co si budem povídat
LucieS, 8. 9. 2017, 16.56
A kolik těch lidí znáte, že víte, že většina lidí dnes je egoističtějších a sebestřednějších?
petrao, 7. 9. 2017, 21.52
Nejde říct jen tak jednoduše i téma pro projekt je to těžké. Lepší třeba porovnat určité věci nyní a před X lety
LucieS, 8. 9. 2017, 9.24
Ano, za komunismu a dříve byli všichni vzor ctnosti! Jenom tedy udávání bujelo na každém kroku a strach byl normální částí života.
Janako, 7. 9. 2017, 23.13
Taky bych to tak videla ? mozna spis na celou seminarku?
Katka, 7. 9. 2017, 21.08
Já jsem ohledně většinové společnosti pesimista ?
LucieS, 8. 9. 2017, 9.25
A ohledně tmavších občanů optimista?
Katka, 8. 9. 2017, 10.26
Nerozděluji lidi podle typu pleti a menšinou myslím alternativně smýšlející lidi.
LucieS, 8. 9. 2017, 17.01
Dobře, vtípek nebyl pochopen, už se nebudu pokoušet žertovat. Alternativně smýšlející lidi? Kdo to je? Já bych se třeba mezi ně zařadila, ale každý má jiné měřítko na to, co je alternativnost.
Katka, 8. 9. 2017, 18.04
Narážky na rasu mi vtipné nepřijdou, sorry ? Ano, mám svoji definici alternativy v různých oborech, ale seminárku na to psát nehodlám ?