Buchtičky s krémem podle Vlastimila Mrvy
Vložil(a): Lucie2, 5. 11. 2014 9.43
Ingredience:
- bezlepková mouka ("Zlatá" Jizerka)
- 300 g
- sůl
- 1 špetka
- vanilkový cukr
- 1 ks
- rozinky namočené v rumu
- 1 hrst
- žloutky
- 2 ks
- droždí
- 60 g
- mléko
- 200 ml
- máslo
- 50 g
- vanilkový prášek Dr. Oetker
- 1/2 balení (krém)
- vanilkový cukr
- 1 ks (krém)
- cukr moučka
- 1 lžíce (krém)
- mléko
- 300 ml (krém)
- žloutky
- 2 ks (krém)
Prvních osm surovin smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Necháme přikryté nakynout v troubě při teplotě max. 40 °C asi 30 minut. Po vykynutí těsto rozválíme na 2 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme buchtičky. Vkládáme je do tukem vymazané a bezl. moukou vysypané formy. Je možné použít dortovou formu. Buchtičky potřeme rozpuštěným máslem. Znovu necháme asi 15 minut nakynout. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 15 minut. Zda jsou upečené, vyzkoušíme zapíchnutím špejle, na které nesmí ulpět těsto.
Do poloviny mléka na krém přidáme puding, žloutky, vanilkový i obyčejný cukr, lžičku rumu. Po vyšlehání doplníme zbylé mléko a vaříme ve vodní lázni, až krém zhoustne.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 18. 5. 2020, 16.46
Výborný recept, dnes jsem je podle něj vyzkoušela udělat a strašně moc buchtičky chutnaly.
Ketris, 7. 10. 2019, 15.54
Vlastik je moc sikovny
Trendyterka, 26. 8. 2019, 11.30
Moc často je neděláme . Myslím že jednou do roka stačí
Žofinka, 29. 1. 2019, 9.32
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 3. 7. 2018, 12.25
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
zuzkagodarova, 22. 2. 2018, 18.04
my to volame dukatove buchticky, zboznuje cela rodina