Hraběnčiny řezy
Vložil(a): Lucie2, 17. 10. 2014 12.52
Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta. Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem. Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Tip - Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 21. 5. 2020, 20.52
Hraběnčiny řezy mám ráda.
Ketris, 7. 10. 2019, 15.55
Tyhle jsem jednou zkousela, ale moc se mi bohuzel nepovedly..
Trendyterka, 26. 8. 2019, 12.25
Prima recept
Žofinka, 31. 1. 2019, 8.42
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Řezy se povedly, děkuji za recept. Těsto jsem akorát nestrouhala, ale udělala jsem takovou mřížku. Asi dva týdny zpět jsem dělala podle https://www.pomodo.cz/recepty/hrnkove-hrabenciny-rezy a výsledek také dobrý. Recept si ukládám, Lucie
Mygara, 25. 4. 2018, 14.24
sice nemusím dietu, ale vypadá to moc dobře
L.janicka.l, 28. 4. 2017, 10.17
Ty mam rada priste zkusim zdravejsi recept?