Makový, bezlepkový perník s džemom a čokoládovou polevou ♥
Som si istá, že tento recept si zamiluješ. Najlepší makový perník s džemom a čokoládovou polevou. ♥ Patrí medzi nízkosacharidové, je bezlepkový a veľmi chutný a vďačný koláčik. Odporúčam vyskúšať. :)
Receptík nájdete nižšie. >
?Ingrediencie:
250 g mletý mak
80 g strúhaný kokos
3 ks vajce
2-3 nastrúhané jablká
1 BAL KPDP
1 ČL mletá škorica
cca 250 ml vody
50 g sladidlo (med, stevia… ja som použila 2 PL stevie)
70% + horká čokoláda
obľúbený džem (naj domáci bez pridaného cukru)
⏩Postup:
Zmiešame tekuté a zvlášť suché ingrediencie. Vajcia vyšľaháme so sladidlom, pomaly primiešame vodu a nastrúhané jablká. V druhej miske si zmiešame mak, kokos, KPDP a škoricu. Obe hmoty postupne zmiešame tak, aby vzniklo cestu. Ak je cesto príliš husté, prilejeme trochu vody.
Menší plech potrieme olivovým olejom. Cesto rovnomerne vylejeme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 30-40 min. Koláč po upečení necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč potrieme obľúbeným džemom a rozpustenou horkou čokoládou.Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť, najlepšie cez noc.
Dobrú chuť.?
Viac receptov nájdete na mojom instagramovom blogu - @chutne_a_fit.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 19. 2. 2021, 9.42
Wau. Pernik robievam ale klasicky. Ukladam recept